Staňte se našimi fanoušky na:

Zelný nákyp s mletým masem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli a zelí nakrájíme na tenké proužky. V hrnci ohřejeme olej. Přidáme cibuli se zelím a přikryté vaříme při střední teplotě asi 20 minut. Brambory oloupeme, nakrájíme naplátky, asi 5 minut je předvaříme v osolené vodě a necháme okapat. V druhém hrnci rozpustíme tuk a necháme v něm zpěnit mouku. Vmícháme mléko a vývar. Omáčku přivedeme k varu a za stálého míchání ji asi 5 minut povaříme při mírné teplote. Okořeníme ji solí, pepřem a paprikou. Petrželku nasekáme. Sterilovaná rajčata a polovinu petrželky vmícháme do zelí, okořeníme. Toastový chléb namočíme do vody, česnek nasekáme. Chléb vymačkáme a zpracujeme ho s vejci, česnekem a mletým masem. Směs okořeníme. Do zapékací formy nalijeme asi třetinu omáčky, do ní pak poklademe hromádky zelí. Volná místa vyplníme masem a bramborami. Vše přelijeme zbylou omáčkou. Pečeme při teplotě 200°C přibližně 35 minut. Zelný nákyp podáváme posypaný zbylou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!