Hlávku červeného zelí očistíme a odstraníme vrchní listy. Potom ho nakrájíme na tenké proužky a nasypeme do větší mísy. K zelí přidáme také na malé kostičky pokrájené uzené kuře (můžeme použít jakékoliv jiné uzené maso, vařenou slepici nebo salám). Oloupeme a očistíme cibuli (případně pažitku) a pokrájíme ji nadrobno. Nakonec vše důkladně promícháme, osolíme a opepříme podle chuti. Vezmeme sladkou papriku - červenou nebo zelenou, omyjeme ji, osušíme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na malé kostičky. Omyjeme a osušíme menší rajče a nakrájíme ho na malé kousky. Přidáme také scezené a pokrájené olivy, zelenou, nadrobno nasekanou petrželku a půl konzervy sterilované kukuřice. Vše přidáme do salátu a důkladně promícháme. Před podáváním na stůl přelijeme salát majonézou nebo zakapeme rostlinným olejem, nejlépe olivovým. Ti, kdo dbá na štíhlou linii, mohou majonézu či olej nahradit nízkotučným jogurtem, který lze předtím mírně osolit, opepřit a dochutit 2 - 3 prolisovanými stroužky česneku. Zelný salát ještě mírně vychladíme a podáváme s pečivem.