Rozpis je na osm porcí, protože knedlíky je šikovnější udělat do zásoby, uchovat je lze i zmražené. Dáme rozpustit celé máslo. Nakrájíme toustový chléb na centimetrové kostičky a dáme do větší mísy. Deset celých vajec roztlučeme do misky a rozšleháme, trochu osolíme a opepříme, přidáme i muškátový květ a nalijeme na kostičky chleba. Vlažné máslo přilijeme také, přidáme malou cibulku pokrájenou na jemné kostičky a celý svazek posekané petržele. Zpracujeme rukama, většinou není potřeba přidávat další tekutinu. Tvoříme namočenýma rukama koule až velikosti tenisáku. Knedlíky vaříme na páře dvanáct minut (podle velikosti), trochu nabudou. Pařáček si předem namastíme, aby se méně přilepovaly. Knedlíky vyjmeme podáváme. Hodí se k omáčkám i masovým šťávám. Knedlíky můžeme připravit i z rohlíklů nebo housek, na porci počítáme 2 kusy.