Na vyškvařeném špeku orestujte nasekanou cibuli, přidejte houby (předem namočené ve vodě), osolte a opepřete, zprudka restujte za občasného míchání asi 30 minut, dokud nezačnou vonět. V misce mezitím zalijte mlékem na plátky nakrájené žemle tak, aby se vsáklo, ale žemle byly jen provlažené. Hned jak jsou houby hotové, nechte je zchladnout a přidejte k žemlím. Zároveň do misky rozklepněte celá vejce, přidejte lisovaný česnek, hmotu případně dochuťte, dobře promíchejte a rozložte rovnoměrně do máslem vytřeného pekáčku. Povrch uhlaďte a poklaďte lupínky nakrájeného másla. Pečeme 20-30 minut ve vyhřáté troubě, až se na povrchu udělá zlatá křupavá kůrka. Jíme teplý, jako samostatný pokrm, se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k pečené či dušené rybě.