Staňte se našimi fanoušky na:

Živáňská pečeně

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na řízky a klademe je s plátky slaniny na dno kastrolu. Osolíme, okořeníme pepřem, drceným novým kořením a jalovcem, trochou mletého zázvoru, vegetou a pokapeme olejem. Posypeme drobně nakrájeným česnekem, petrželovou a celerovou natí, poklademe plátky cibule a celeru a půlkami zelených paprik, přičemž vrstvy střídáme.Zakryjeme poklicí a necháme v chladničce 24 hodin uležet.Na rožeň pak střídavě napichujeme maso, celer, slaninu, papriku a cibuli, obalíme pergamenem, převážeme provázkem, aby nevytekla šťáva, a pečeme nad rozžhavenými uhlíky. Podáváme s chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!