Staňte se našimi fanoušky na:

Zkvašování hub

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tento postup nemá v Česku tradici, ale na ruském venkově je běžný. Konzervačním činidlem je vznikající kyselina mléčná. Houby (nejčastěji ryzce, ale i hlívy) očistíte, operete a ponecháte vcelku. Poté je předvaříme ve 2% solném roztoku, pak je prudce na sítku proudem studené vody ochladíte a necháte okapat. Houby dáte do kameninových nádob (nebo škopíků jako zelí). Zalijete je čerstvě připraveným solným nálevem. Na 1 litr vody dáte 50g soli, 20g cukru a lžíci odstředěného mléka. Podle chuti můžete přidat koření (celý pepř, nové koření, plátky česneku či cibule). Houby musí být celé ponořené pod hladinou nálevu, proto je zatížíte. Mléčné kvašení probíhá po dobu 3-5 týdnů, je závislé na teplotě místnosti. Zkvašené houby se používají jako příloha k jiným pokrmům.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |18. června 2014
už dlouho se chystám udělat kvašené houby, ale zatím mi to nějak nevyšlo, snad letos. Odpovědět
dalimar|10. řijna 2017
ukradené foto recept je můj viz asi dalších 100 receptů odkaz zde, Dědečka hříbečka bych osobně nakopal do řiti a divím se jak tohle může dopustit provozovatel serveru jedu dál těch receptů nebude 100 ale 500 - 1000 poznávám recepty blogerky Šárky Škachové atd. recept ukradený zde http://www.receptyonline.cz/kvasene-houby/ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!