Staňte se našimi fanoušky na:

Žloutkový krém s rebarborou a bílým vínem

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rebarboru omyjeme, očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme lžičku másla a rebarboru na něm opečeme. Přilijeme javorový sirup a dusíme do měkka. Necháme vychladnout a dáme do připravených sklenic. V nerezové misce ušleháme ze žloutků a cukru krém. Nesmí však být ušlehaný až do pěny. Přidáme bílé víno a strouhanou kůru z citronu. Mísu s krémem vložíme do horké vodní lázně a šleháme až do husté pěny, která bude držet tvar. Přendáme do studené vodní lázně a šleháme do vychladnutí. Pěnou naplníme skleničky s rebarborou, ozdobíme mátou a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!