KORPUS:
Prošleháme máslo, cukr a vanilku do pěny, zašleháme vejce jedno po druhém.
Mouku prosejeme se špetkou soli a kypřícím práškem a polovinu vmícháme do vaječné směsi.
Přilijeme mléko a vmícháme zbylou moučnou směs.
Rozetřeme na plech s pečícím papírem ( 17,5 x 25 cm), uhladíme povrch a pečeme asi 40 - 45 minut.
Necháme vychladnout.
Z těsta odkrojíme připečené okraje a korpus horizontálně prořízneme na 3 pláty silné asi 1 - 1,5 cm.
Z jednoho plátu vykrojíme kolo o průměru asi 18 cm (na něm bude dort stát).
Zbylé pláty položíme delší stranou k sobě a rozkrájíme je na 3 cm pruhy.
Každý vzniklý obdélník šikmo překrojíme tak, abychom dostali trojúhelníky.
NÁPLŇ 1:
Rozpustíme polovinu čokolády a necháme lehce zchladnout.
Ušleháme polovinu smetany, vmícháme polovinu oříšků a mandlí a zbylou nerozpuštěnou nasekanou čokoládu.
NÁPLŇ 2:
Ušleháme zbylou smetanu, vmícháme rozpuštěnou čokoládu a zbylé ořechy a mandle.
Formu ve tvaru polokoule nebo hlubokou mísu o objemu 1,5 l a průměru 20 cm vyložíme navlhčenou gázou.
Smícháme oba likéry a ve směsi namáčíme vždy jeden trojúhelník korpusu a špičkou do středu vkládáme do formy těsně vedle sebe největší řeznou stranou ven.
Nahoru natřeme světlý krém, do středu dáme tmavý krém, uhladíme povrch a přiklopíme kulatým plátem namočeným v likéru.
Přetáhneme gázou, přiklopíme třeba prkénkem, zatížíme a dáme do druhého dne chladit.
Vyklopíme, odstraníme gázu a poprášíme kakaem.