Žloutky dobře rozmícháme s cukrem, potom zlehka vmícháme tuhý sníh připravený z bílků a mouku. V dortové formě, kterou jsme vymastili a vysypali moukou, na dvakrát upečeme 2 piškotové těsta. Práškovou želatinu vsypeme do poháru, zalijeme ji 2 lžícemi vody a necháme nabobtnat. Upečená a vychladlá piškotová těsta lžičkou vydlabeme tak, aby na spodku i na okraji zůstala asi 2 cm vrstva. Z ananasové konzervy slijeme šťávu do nádoby, zahřejeme ji na sporáku a rozpustíme v ní nabobtnalou želatinu. Ananas nakrájíme na malé kousky. Ze smetany připravíme šlehačku, přisladíme ji moučkovým cukrem, vmícháme do ní vychladlou ananasovou šťávu se želatinou. Z takto upravené šlehačky odložíme určitou část, kterou použijeme na ozdobu povrchu dortu. Do zbývající části přimícháme nakrájené kousky ananasu. Několik kousků si ponecháme na ozdobu. Oba dva piškotové díly naplníme šlehačkovou hmotou a mírným tlakem je vzájemně spojíme. Povrch a strany potřeme zbylou šlehačkou, přizdobíme kousky ananasu a pomocí cukrářského sáčku s trubičkou je dozdobíme. Hotový dort dáme na podnos a v chladu ho necháme 2 až 3 hodiny důkladně ztuhnout.