TĚSTO: 3 vejce, 3 lžíce horké vody, 150g cukru, 1 vanilkový cukr, 100g mouky, 100g maizeny, 3 rovné lžičky prdopeč - NÁPLŇ: 1 vanilk. pudink, 1/2l mléka, 110g cukru, 125g loup.sek. mandlí, 265g másla, 500g ananasu z konzervy, 3 lžíce ananasové nebo meruňkové marmelády Z uvedených přísad připravíme piškotové těsto (viz Příprava piškotového těsta), naplníme připravenou dortovou formu prům. asi 28cm a uhladíme. Pečeme asi 25 minut na 200°C (horkovzduch 180°C, plyn stupeň 3). Korpus necháme po upečení asi 10 minut ve formě, potom opatrně vyklopíme na mřížku pokrytou papírem na pečení. Z dolní strany piškotu stáhneme papír, aby mohl korpus chladnout. Na krém uvaříme pudink podle návodu, během chladnutí ho průběžně promícháme. Z 1 lžíce másla a 60g cukru připravíme griliáš. Máslo s cukrem zahříváme na pánvi tak dlouho, dokud směs nemá zlatavou barvu, pak vmícháme mandle. Hmotu hned rozložíme na tukem vymazaný plech. Po vychladnutí nalámeme hmotu na kousky, přikryjeme utěrkou nebo fólií a přejíždíme válečkem, hodně přitlačíme. Hned kdy má pudink a máslo stejnou, pokojovou teplotu, utřeme máslo do pěny. Po lžících vmícháme pudink a mícháme tak dlouhu, dokud nevznikne hladký krém. Poloviční množství krému promícháme s polovinou griliáše. Ananas necháme okapat, dáme si stranou 16 stejně velkých kousků na ozdobu. Zbylý ananas nakrájíme na malé kousky. Korpus 2x prořízneme a dolní díl položíme na dezertní talíř. Potřeme ho marmeládou a obložíme rozkrájeným ananasem, pak rozetřeme tenkou vrstvu griliášového krému a přiložíme prostřední díl piškotu, na ten rozetřeme zbytek griliášového krému. Nakonec dáme poslední část korpusu a lehce ji přitiskneme. Povrch dortu potřeme polovinou ze zbytku krému a naznačíme v něm 16 kousků. Zbylým krémem naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou hubičkou a dort ozdobíme. Navrch rozložíme kousky ananasu a okraj obalíme ve zbytku griliáše. TIP NA PŘÍPRAVU FORMY: Dno pokryjeme ustřiženým kusem pečícího papíru, pokud ho potřeme navíc tukem, piškot pak velmi snadno uvolníme. V žádném případě nevymazáváme tukem nebo nevykládáme papírem okraj dortové formy. Jemné, nadýchané piškotové těsto velmi rychle nabývá a po okrajích by sklouzlo zpět do středu. TIP NA ROZDĚLENÍ DORTU: Přes dort položíme nit tak, aby ho dělila na dva stejně velké kusy, pak poloviny rozdělíme na čtvrtiny a ty ještě na poloviny. Získáme tak 16 stejně velkých kousků.