Do prosáté mouky přimícháme kypřící prášek, špetku soli a cukr, uprostřed uděláme důlek, do kterého vklepneme vejce, přidáme kousky tuku a vypracujeme hladké těsto. Těsto vyválíme a opatrně s ním vyložíme středně velký plech. Okraje musíme nechat hodně vysoké - asi 3 cm, protože náplň je hodně řídká. Náplň:200 g Lučiny, 250 g měkkého tvarohu, 500 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 2 lžíce rumu, 1 velká konzerva ananasového kompotu (kousky) Lučinu utřeme s tvarohem, pak přimícháme vejce, postupně přidáváme pudinkový prášek rozmíchaný v trošce mléka, pak zbylé mléko, rum a oba cukry. Náplň nalijeme na připravené těsto a poklademe ananasovými kousky. Kompot před přidáním necháme dobře okapat od šťávy. Koláč pečeme pozvolna asi 30-40 minut ve středně rozehřáté troubě. Hotový koláč před nakrojením musíme nechat pořádně vychladnout, nejlépe v chladničce, dobře vychlazený je i chutnější :o)