Staňte se našimi fanoušky na:

Angreštová marmeláda s rumem

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nezralý angrešt pomeleme na mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr vylisované šťávy. Získanou šťávu z angreštu zahřejeme k bodu varu. Po částech vsypeme cukr a snažíme se, abychom nepřerušili bod varu. Povaříme asi 5 minut, vmícháme vanilkové cukry a odstavíme. Sebereme nežádoucí pěnu a vmícháme rum. Marmeládu naplníme do malých skleniček a sterilujeme 15 minut při 85°C. Je - li už angrešt zralý, přidáme 1 Želírfix 1:1.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.remkova.7 |5. března 2013
Angreštová marmeláda je skvělá, bezvadně pikantní. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!