Staňte se našimi fanoušky na:

Angreštový džem s citronem

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zcela vyzrálý angrešt dobře očistíme a opereme, vložíme do kameninové nádoby a rozvaříme. Hmotu pak prolisujeme sítem a za stálého míchání 5 minut prudce povaříme. Přidáme 40 g práškové Petosy, promíchané s cukrem a znovu 5 minut povaříme. Nakonec přidáme čtvrt balíčku zavařovacího prášku Petol a za stálého míchání asi 2 minuty povaříme. Před sejmutím z ohně přidáme šťávu z jednoho citronu, promícháme a ihned sejmeme z ohně. Horký džem plníme do malých zavařovacích skleniček až po okraj. Když džem ve sklenicích vychladne, převážeme sklenice celofánem nebo uzavřeme víčkem. Džem již nesterilizujeme a uchováváme jej v chladu a temnu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kote19 |26. února 2013
skusím :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!