Tvarohové noky s vanilkovou strouhankou a malinovou omáčkou
60
3
7
Angrešt a rybíz omyjeme a otrháme stopky, poté v hrnci rozmačkáme. Směs podlijme vodou, uvedeme do varu a na mírném ohni necháme probublávat 30 minut, dokud se ovoce nerozvaří. Ovocnou šťávu vlijeme do čistého plátěného sáčku, zavěsíme jej nad hrnec a necháme 3 hodiny vykapat. Sáček nikdy nemačkáme! Čirou šťávu odměříme a na každý 1 litr počítame 1 kg želírovacího cukru. Smícháme tedy šťávu s cukrem a za stálého míchání ji přivedeme k varu. Během vaření sbíráme pěnu na povrchu ovocné hmoty. Pak vše přivedeme k prudkému varu, asi za 5 -10 minut začně šťáva rosolovatět. Ihned ji nalijeme do horkých čistých sklenic a uzavřeme.