Staňte se našimi fanoušky na:

Angreštový rosol s rybízem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Angrešt a rybíz omyjeme a otrháme stopky, poté v hrnci rozmačkáme. Směs podlijme vodou, uvedeme do varu a na mírném ohni necháme probublávat 30 minut, dokud se ovoce nerozvaří. Ovocnou šťávu vlijeme do čistého plátěného sáčku, zavěsíme jej nad hrnec a necháme 3 hodiny vykapat. Sáček nikdy nemačkáme! Čirou šťávu odměříme a na každý 1 litr počítame 1 kg želírovacího cukru. Smícháme tedy šťávu s cukrem a za stálého míchání ji přivedeme k varu. Během vaření sbíráme pěnu na povrchu ovocné hmoty. Pak vše přivedeme k prudkému varu, asi za 5 -10 minut začně šťáva rosolovatět. Ihned ji nalijeme do horkých čistých sklenic a uzavřeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!