Staňte se našimi fanoušky na:

Anýzová ouška

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Těsto: 150g polohrubé mouky, 200g moučkového cukru, 1 lžička anýzu, šťáva ze 1/4 citronu, 3 vejce, 1 vanilkový cukr - Náplň : 125g moučkového cukru, 2 vejce, 50g kakaa, 70g strouhaného kokosu, 3 lžíce rumu, 1/2 tuku Omega, 200g piškotů, 50g kandovaného ovoce V míse utřeme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a přikapáváme procezenou citronovou šťávu. Jakmile směs začne houstnout, lehce vmícháme mouku a rozdrcený anýz. Těstem naplníme cukrářský sáček a na vymazaný plech stříkáme stejně velká kolečka. Pečeme dorůžova na 130°C, ještě teplé placičky srolujeme do tvaru oušek a necháme vychladnout. Rozdrtíme piškoty a rozehřejeme tuk, vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme kakao, kokos, kandované ovoce, rum a piškoty, promícháme a přilijeme rozehřátý tuk. Ještě měkkou nádivkou plníme ouška a necháme ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

majdik1515 |25. ledna 2014
vypadá to zajímavě Odpovědět
Georgina |20. listopadu 2013
miluju je Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!