V hrnci přiveďte k varu mléko se smetanou, anýz, vanilkové aroma a na mírném plameni vařte do zhoustnutí. Stáhněte z ohně a dejte na několik minut stranou. Mezitím vyšlehejte žloutky s cukrem šlehačem do pěny, tak aby zesvětlaly. Potom přidejte teplou mléčnou směs a promíchejte. Vypláchněte hrnec nebo vemte nový a přes jemné síto do něj základ zmrzliny přelijte. Na malém plameni míchejte 8-10 minut, až směs začne houstnout a lepit se na vařečku. Stáhněte z ohně. Směs přelijte do nádob, uzavřete a dejte min. na 4 hodiny do mrazáku. Poté dejte obsah jedné nádoby do mixéru, promixujte do hladka, vmíchejte polovinu třešní, vraťte zpátky do nádoby a mrazte další 2 hodiny. To stejné udělejte se zbytkem zmrzliny - a máte hotovo.