Staňte se našimi fanoušky na:

Arabský falafel

Autor receptu: Penelope (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Nízkokalorické
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
69× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cizrnu namočíme minimálně na 12 hodin do vody a poté ji necháme asi na 60 minut povařit. Cizrnu, cibuli, petržel, česnek rozmixujeme najemno a přidáme vejce, mouku pepř, sůl, mletý římský kmín a koriandr. Vzniklou směs promícháme a necháme ji v lednici aspoň na 30 minut odpočinout. Po ztuhnutí tvarujeme ze směsi šišky nebo kuličky a smažíme je dozlatova. Falafel můžeme naservírovat v pitě s jogurtovou omáčkou nebo s tahini pastou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

EvaV |20. února 2015
ukládám a zkouším, mouku zkusím nahradit rozemletými oves. vločkami a písnu jaké bylo, pošlu i foto Odpovědět
sonizna |8. září 2014
Koriandr podporuje trávení Odpovědět
Vendula Ševčíková |3. června 2014
miluju arabskou kuchyni :-* Odpovědět
aknalb |10. února 2014
to musém zkusit Odpovědět
sari |3. února 2014
Super 1++++ Odpovědět
yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
hana.molcarova |5. ledna 2014
vyzkoušeno dobrota :-) Odpovědět
VELKAKOKI |17. prosince 2013
dobrý nápad , ukládám Odpovědět
Monique |8. prosince 2013
ukládám si Odpovědět
kubajz |23. listopadu 2013
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!