Staňte se našimi fanoušky na:

Arašídky

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Špaldovou mouku, kypřící prášek, cukr, špetičku soli a 80g másla zpracujeme na hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme na asi 30 minut do chladu. Těsto pak vyválíme na mírně pomoučené pracovní desce na tenčí plát, síla asi 3mm. Postupně vypícháváme formičkou kytičky Ø 5-6 cm a pokládáme je na plech s pečícím papírem. Javorový sirup se zbylým máslem a smetanou svaříme na polovinu, přidáme arašídy a promícháme. Arašídovou směs po lžičce navršíme na kytičky a pečeme 12-15 minut na 180°C, necháme vychladnout a uložíme do krabice. Asi 30 kousků.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ladislava.jankovska |29. listopadu 2016
Zní to úžasně, a pak to pokřoupání!!! Vyzkouším. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!