Staňte se našimi fanoušky na:

Artyčoky po přímořsku

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Artyčoky nejprve namočíme do vody, aby ztratily hořkost. Pak je uchopíme za spodek a hořejšky trochu naklepeme o stůl, aby se daly snáz otevřít (vrchní část přitom můžeme seříznout) a naplnit nádivkou, kterou si připravíme tak, že smícháme strouhanku s ustrouhaným vařeným žloutkem, nastrouhaným sýrem, olejem, utřeným česnekem a petrželkou, osolíme, opepříme. Naplníme středy artyčoků, naskládáme je do kastrolu, zalijeme studenou vodou, aby byly takřka zakryté, a vaříme velice zvolna skoro 2 hodiny. Podáváme je obložené plátky šunky, salámu, vařenými vejci, ředkvičkami a polité šťávou, která zbyla po jejich uvaření.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Georgina |5. ledna 2013
naposledy jsem měla jako malá Odpovědět
uuu|31. července 2013
lákavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!