Staňte se našimi fanoušky na:

Artyčoky s petrželkovým bio máslem

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z artyčoků odlomíme stonek a ostrým nožem odřízneme vršek (asi 1 cm), špičky zbývajících listů odstřihneme nůžkami. Artyčoky dáme do hrnce, přelijeme vodou a přidáme špetku soli, přivedeme k varu. Pak oheň zmírníme, hrnec přiklopíme a artyčoky vaříme 45 minut. Zkusíme opatrně vytáhnout některý ze spodních listů a zjistíme jestli jsou uvařené (měl by jít vytáhnout poměrně snadno). Vodu slijeme a artyčoky položíme na vrstvu papírových utěrek. V rendlíku rozehřejeme na mírném ohni máslo, přidáme nadroboučko nakrájený česnek a opékáme za stálého míchání 1/2 minuty. Rendlík odstavíme a do másla vmícháme petrželku. Ochucené máslo nalijeme do mističky a podáváme s artyčoky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!