Staňte se našimi fanoušky na:

Artyčoky s vinnou omáčkou (vařené)

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Připravené artyčoky dáme do vařící vody okyselené citronovou šťávou. Jakmile lze semenná vlákna lehce vytáhnout, vyndáme artyčoky a přelijeme je studenou vodou. Potom odstraníme tvrdá vlákna a malé lístky ze středu a povaříme je ve slané vodě. Vaří se půldruhé až dvě hodiny. Uvařené artyčoky necháme odkapat, urovnáme je na mělkou mísu a polijeme omáčkou: Světlou jíšku svaříme s bílým vínem a masovým vývarem na hladkou omáčku. Přidáme citronovou šťávu, zakvedláme žloutek a omáčku nalijeme na artyčoky. Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!