Staňte se našimi fanoušky na:

Asijský arašídový dip

Autor receptu: Kačka2 (70 receptů)

Tenhle pikantní krémový dip bude tekutý, pokud ho budete podávat teplý, po vychladnutí zhoustne. Já si ho nejradši dávám se zbylým pečeným kuřetem, ale je skvělý i na vařená přepůlená vejce, se zeleninou nakrájenou na špalíky nebo s pečenými brambory.

Množství: Pro 4 osoby
Obtížnost: Snadné
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. V rendlíku na středním plameni rozehřejte olej. Přidejte kari pastu a míchejte 2-3 minuty, až pasta zhoustne a začne se přichytávat ke dnu.
  2. Vlijte kokosové mléko, prošlehejte a přiveďte k varu. Za občasného míchání vařte cca 3 minuty, až směs ztmavne a trochu zredukuje objem.
  3. Vypněte, přidejte arašídové máslo, rýžový ocet, rybí omáčku a med a rozmíchejte dohladka. Ochutnejte a dosolte - omáčka by měla být relativně dost slaná, protože zelenina a třeba vařená vejce, co do ní budete namáčet, slané nejsou.
  4. Můžete hned podávat, nebo nechte vychladnout a použijte později. V chladničce vydrží nejméně 4 dny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!