Staňte se našimi fanoušky na:

ASPIK - základní recept

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 bílek
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky nového koření
  • 3 kuličky pepře
  • několik kapek worcestrové omáčky
  • 15 g cukru krupice
  • 15 g alpské soli
  • 100 g želatiny
  • 1 cibule
  • 1 dl octa
  • 9,5 dl vody

Pracovní postup:

ASPIK - základní recept 9,5 dl vody, 1dl octa, 100g želatiny,1 ks cibule, 15g alpská sůl, 15g cukru, 3 kuličky nové koření, 3 kuličky pepře, 1ks bobkový list, několik kapek worchestru,1 bílek Sůl rozpustíte ve vodě, přidáte koření, nakrájenou cibuli, cukr, ocet a vše povaříte. Roztok vychladíte asi na 60°C a rozpustíte v něm želatinu, nabobtnalou v troše vody. Hotový aspik procedíte přes čistou utěrku. Chcete-li mít aspik zcela čirý, vmícháte do ještě teplého roztoku rozšlehaný bílek, necháte ho srazit a pak přecedíte. Rada: Zbylý aspik nalijte do mísy, zakryjte fólií a uložte do chladničky. Vydrží několik dní. Při dalším použití ho opět pomalu rozpustíte zahříváním ve vodní lázni.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |3. ledna 2016
ukládám Odpovědět
piškot |27. září 2014
dobrota Odpovědět
Maty |4. června 2014
1**** Odpovědět
K.Vladka|29. řijna 2016
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!