Staňte se našimi fanoušky na:

Babiččin chléb

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
31× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uděláme kvásek a necháme asi 15 minut kynout. Potom si připravíme těsto. Do mísy dáme hladkou mouku, přidáme sůl, kmín a fenykl, přilijeme vodu s octem a přidáme vykynutý kvásek. Těsto musí být tuhé. Necháme je kynout na teple asi 45 minut, potom vytvarujeme na silně pomoučněný plech šišku nebo bochník a necháme znovu asi 20 minut kynout. Pečeme v dobře rozpálené troubě, po 15 minutách potíráme chleba studenou vodou, do které jsme přidali trochu octa a pečeme dalších 40 minut (celkem tedy asi 1 hodinu). Chleba vyndáme z trouby a ještě jednou ho potřeme studenou vodou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pepibubu|13. ledna 2013
přesedlali jsme na něj z chleba, který jsme dosud pekli, pravdu nemá chybu. Snadno udělaný, hutný, přitom ne betonový, prostě chleba "jako od babičky," v tom nejlepším slova smyslu. Odpovědět
maikylook|7. ledna 2013
Jako od babičky :D :D Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!