Staňte se našimi fanoušky na:

Babiččina bábovka

Autor receptu: aimynka (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Změkklé máslo rozšleháme s krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem, za stáleho šlehání přiléváme olej, celá vejce. Na závěr přidáme směs mouky, kypřícího prášku a citrónové kůry. Příliš husté těsto zředíme trochou mléka, pokud je třeba. Do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy vylijeme těsto. Pečeme cca na 170 st. Celsia cca 45 minut. Bábovka je upečená tehdy, kdy se na špejli těsto nelepí. Po upečení necháme krátce "vydechnout" a hned vyklopíme a necháme vychladnout. Dobrou chuť

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |25. řijna 2013
bábovky jsou klasika ;) Odpovědět
Georgina |24. srpna 2013
zkusím Odpovědět
brenda |5. června 2013
Určitě vyzkouším Odpovědět
macik |4. června 2013
zkusim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!