Staňte se našimi fanoušky na:

Babiččina žemlovka

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vánočku nakrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem. Necháme vychladnout. Tři žloutky vyšleháme se 3 lžícemi moučkového cukru do pěny, přidáme 1 vanilkový cukr, rozinky, spařené horkou vodou, a strouhanou citronovou kůřu. Vše s namočenou vánočkou dobře promícháme. Připravíme si náplň - tvaroh promícháme s vanilkovým cukrem. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nastrouháme nahrubo a přidáme k tvarohové směsi. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme do ní polovinu vánočkové hmoty, na ni navrstvíme tvarohovou náplň a přikryjeme druhou půlkou vánočkové směsi. Povrch poklademe tenkými plátky másla a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 25-30 min. Ze 3 bílků a lžíce moučkového cukru ušleháme tuhý sníh a 5-10min před dopečením jim potřeme žemlovku a zapečeme, dokud sníh nezrůžoví.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sarka3 |31. řijna 2013
Páni, už si ani nepamatuji, kdy jsem žemlovku naposledy jedla. To je výzva :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!