S JÁTROVOU NÁDIVKOU 1 větší kuře, 100g kuřecích jater, 4 lžíce strouhanky, hrst sekaných mandlí, 2 stroužky česneku, 1 vejce, muškátový květ, sůl, pepř, grilovací koření, voda Na nádivku smícháme naškrábaná játra se strouhankou, vajíčkem, mandlemi a směs okořeníme solí, pepřem a květem. Nádivkou naplníme kuře, zbytek můžeme upéct ve vedlejším pekáčku. Kuře posypeme grilovacím kořením a pečeme lehce podlité vodou cca 90 minut na 220°C. Jako příloha se hodí brambory a čerstvá zelenina. SE STAROČESKOU NÁDIVKOU 1 větší kuře, 1 cibule, lžíce másla, 5 starších rohlíků, 4 lžíce mléka, sůl, mletý pepř, špetka muškátového květu, 50g anglické slaniny, 50g žampionů, 2 stroužky česneku, snítka petrželové natě, 5 žloutků, 5 bílků, 100g másla Troubu rozpálíme na 250°C. Na másle osmažíme cibulku, slaninu a plátky žampionů, necháme vychladnout. Nakrájíme rohlíky, zvlhčíme je mlékem, přidáme žloutky, petrželku, žampiony s cibulkou a směs ochutíme květem, solí a pepřem. Bílky ušleháme a spojíme s nádivkou. Osolené kuře naplníme, dáme ho do pekáčku s máslem, po 10ti minutách ho podlijeme a teplotu snížíme na 200°C a pečeme asi hodinu pod poklopem. Na konec bez víka dopečeme dokřupava.