Staňte se našimi fanoušky na:

Babiččiny bramborové knedlíky

Autor receptu: Deerka (15 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uvaříme brambory (1,5 kg) ve slupce doměkka. Poté slijeme vodu a necháme vychladnout. Oloupané brambory poté nastrouháme na struhadle, osolíme, přidáme jedno až dvě vejce, 12 lžic dětské krupičky a 24 lžic hrubé mouky. Hmotu zpracujeme, rozdělíme na 5 částí, ze kterých vyválíme válečky. Ty vložíme do vroucí vody, necháme 20 - 30 minut povařit a vyndaváme. Pokud chceme dělat menší porci z 1 kg brambor, přidáváme 8 lžic krupice, 12 lžic mouky, na 2 kg 16 lžic krupice, 32 lžic mouky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!