Staňte se našimi fanoušky na:

Babiččiny hovězí závitky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso naklepat, osolit, opepřit a z jedné strany potřít hořčicí. Maso poklást nejprve slaninou, na ni rozdělit plátky žampionů, pak párek a tenké půlkolečko cibule. Plátky zavinout a sepnout masovými jehlami nebo ovázat nití. Na rozpáleném oleji závitky zprudka ze všech stran orestovat. Podlít je trochou vývaru, přidat kuličky pepře, přikrýt a v předehřáté troubě na 180°C dusit doměkka. Závitky občas obrátit a podle potřeby podlít. Měkké maso vyjmout a udržovat v teple. Výpek zaprášit moukou, vysmažit na tuk a zalít zbylým vývarem. Přidat 2 lžičky hořčice, prošlehat a při mírné teplotě 20 minut povařit. Hotovou omáčku přecedit na závitky, dochutit solí a zjemnit lžičkou másla, vše prohřát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |26. řijna 2014
lákavé 1+++ Odpovědět
piškot |22. září 2014
zkusím a rád Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
super Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
1*** Odpovědět
kymlal |2. dubna 2014
super Odpovědět
Lucinka34 |3. prosince 2013
Mňam 1++ Odpovědět
petrapo |3. prosince 2013
už je vidím na nedělní oběd ;) Odpovědět
kulajda |25. listopadu 2013
ráda ochutnám Odpovědět
Lenny |20. června 2013
recept mě zaujal,vyzkouším Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!