Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Z droždí, krupicového cukru, trochy polohrubé mouky a vlažného mléka připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku a přidáme sůl, cukr, tuk, , žloutek, vejce a zbývající mléko. Přilijeme kvásek a vypsacujeme hladké těsto. Necháme ho na teplém místě vykynout. Potom z něj lžící vykrajujeme kousky a na pomoučeném vále tvoříme kolečka. Naplníme je tvarohovou nádivkou (tvaroh utřeme se solí, krupicovým i vanilkovým cukrem, pudinkovým práškem a citronovou kůrou) a ozdobíme povidly. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a nádivku posypeme drobenkou (hrubou mouku, vanilkový a moučkový cukr uhněteme s rozpuštěným máslem). Pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180°C.