Staňte se našimi fanoušky na:

Babiččiny koláčky

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, přidáme ohřáté mléko, cukr a droždí a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme nastrouhané máslo, sůl, žloutky a důkladně vymícháme těsto. Necháme na teple kynout. Z vykynutého těsta si bereme malé kousky (můžeme si vyválet váleček a nasekat ho na kousky), roztáhneme je, do středu dáme náplň, zabalíme a dáme na plech. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme posypkou a pečeme ve středně teplé troubě dorůžova. Tvarohová náplň: Kostku tvarohu vyšleháme s vejcem a cukrem dle chuti. Můžeme přidat rozinky namočené v rumu. Maková náplň: Asi 150 g mletého máku s mícháme v kastrolku s 50 g cukru moučky a 1 dcl mléka a povaříme. Pokud je nádivka řídká, zahustíme ji nastrouhaným perníkem nebo piškoty. Povidlová náplň: Kupovaná povidla rozmícháme s troškou vody (nebo rumu), domácí jsou většinou hustá akorát. Posypka: 200 g mouky, 200 g cukru a 200 g povoleného másla prohněteme dohromady. Babiččin tip: Aby jsme na talíři koláče od sebe rozeznali, potřeme tvarohové koláče rybízovou marmeládou a až potom posypeme posypkou. Na povidlové koláče dáme s posypkou i rozinky nebo třeba višně z višňovice. Makové už poznáme a jen je posypeme posypkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

H-D |5. července 2013
luxusní Odpovědět
Gogosek |4. července 2013
vypadají úžasně Odpovědět
jola |8. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!