Očištěnou dýni nastrouháme na jemno. Kandovanou pomerančovou kůru rozmixujeme, nebo nasekáme na drobno. Do mísy na šlehání rozklepneme celá vejce, přidáme krupicový a vanilkový cukr a šleháme elektrickým šlehačem 2 minuty. Přidáme olej a šleháme další minutu. Dále zašleháme polohrubou a hrubou mouku promíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Do vyšlehané směsi vařečkou vmícháme nastrouhanou dýni a pomerančovou kůru. Do vymazaných a vysypaných malých bábovičkových formiček dáme 1 malou naběračku těsta. Zbývající těsto obarvíme prosátým kakaem a rozdělíme do formiček o obsahu 250 ml. Bábovičky pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 25 minut. Po upečení necháme bábovičky asi 10 minut chladnout a poté vyklopíme. Vychladlé pocukrujeme.