Staňte se našimi fanoušky na:

Bábovka Elišky Balzerové

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo s oběma cukry vyšleháme do pěny, postupně zašleháme vejce a šleháme dokud se cukr úplně nerozpustí. Dáme stranou 4 lžíce mouky, ostatní mouku promícháme s kypřícím práškem a zapracujeme do vaječné pěny. Přidáme citronát a oranžát a višně, posypeme odebranou moukou a lehce promícháme. Vymazanou a vysypanou formu (obsah 1,5 l) naplníme těstem a pečeme asi hodinu na 200°C. Necháme bábovku chvíli chladnout ve formě pak vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Nakonec bábovku pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!