Změklé máslo, cukr, vanilinový cukr, žloutky a 1 celé vejce ušleháme v elektrickém šlehači na jemný krém. Do takto utřené směsi přidáváme za stálého šlehání polovinu mouky, smíchanou s pudinkovým práškem, a všechnu smetanu. Z bílku ušleháme pevný sníh a přidáváme jej současně se zbývající moukou, smíchanou s práškem do pečiva. Všechno lehce promícháme. Připravené těsto rozdělíme na 2 díly. Do prvního nastrouháme citronovou kůru a přidáme citronovou šťávu. Do druhého dílu vsypeme kakao promíchané s cukrem a lehce promícháme. Těsto klademe do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou střídavě světlé a tmavé. Formu naplníme asi do dvou třetin. Těsto shrnujeme od středu více k okraji formy, protože se nám při pečení utvořený dolík vyplní a bábovka bude mít rovný povrch. Bábovku pečeme v předem vyhřáté troubě mírně asi 50 až 60 minut. Bábovku vyklopíme z formy asi za 5 minut po dopečení na drátěnou podložku. Před podáváním ji posypeme vanilinovým cukrem smíchaným s cukrem moučkovým.