Staňte se našimi fanoušky na:

Bábovka která se vždy povede

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(14 hlasů)
Ohodnotit recept
100× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Formu na bábovku dobře vymažeme ztuhlým 100% tukem a vysypeme kokosem. Mouku, puding, prášek do pečiva smícháme dohromady. Z bílků ušleháme tuhý sníh s přidáním špetky soli. Žloutky společně s cukry šleháme asi 3 minuty, přidáme olej, prošleháme a po částech přiléváme horkou vodu. Chvíli šleháme a po částech zašleháme mouku smíchanou s pudingem a práškem. Nakonec lehce vařechou vmícháme ušlehaný sníh. Těsto vlijeme do připravené formy, do trošky těsta přidáme kakao a nalijeme na bílé těsto a špejlí projedeme cik cak. Dáme do předehřáté trouby a na 170-180°C upečeme. Pečeme asi 45 minut, zkusíme špejlí zda je bábovka propečená a těsto se na špejli nelepí. Bábovku opatrně vyklopíme, nejlépe na mřížku a necháme vychladit. Vychladlou pocukrujeme. Do bábovky dávám pudingy s různou příchutí (karamelový, citrónový, banánový, atd) takže má bábovka pokaždé jinou chuť. Místo kakaa dávám někdy nastrouhanou čokoládu s různou náplní, malinovou, kokosovou, karamelovou, atd.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

suchohribek |9. května 2013
Vypadá to zajímavě. :) Odpovědět
simm |7. května 2013
Vypadá to zajímavě. :) Odpovědět
luciedostal |4. května 2013
výborný Odpovědět
Gabrielle |3. května 2013
tu mám ráda :) Odpovědět
Anna1960 |29. dubna 2013
výborná Odpovědět
Lucie10 |20. března 2013
Ukládám na vyzkoušení Odpovědět
kote19 |26. února 2013
skusím :) Odpovědět
Babetta |26. února 2013
Vejce bych ještě obětovala, mám slepičky, vajíčka Bio, ale toho nezdravého cukru, 300 g, to je příliš, nemáme ani rádi přeslazené moučníky, u všech receptů ubírám, potom je k nakousnutí.... Odpovědět
Lucie10 |20. února 2013
Tu mám nejraději Odpovědět
dajul |10. února 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!