Tuk ušleháme elektrickými metlami do pěny. Potom do něj postupně zašleháme cukr, 1 sáček vanilinového cukru, vanilkovou esenci a postupně 4 vejce. Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva a jen lehce po troškách, ale velmi opatrně a střídavě s mlékem vmícháme do těsta. Bábovkovou formu o obsahu 2 l vymastíme tukem a vysypeme prosetou jemnou strouhankou. Vložíme do ní ⅔ připraveného těsta. Ve 3 polévkových lžících vroucí vody rozpustíme instantní kávu. Vmícháme ji do zbytku těsta a přilijeme do formy. Těsto protáhneme vidličkou. Bábovku pečeme v předehřáté troubě (použijeme-li elektrický sporák, tak při teplotě asi 175 ºC nebo plyn na stupeň číslo 2) zhruba 1 hodinu až l ¼ hodiny. Necháme vychladnout a vyklopíme. Ze smetany a zbylého vanilinového cukru ušleháme tuhou šlehačku. Bábovku nakrájíme na díly, posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme šlehačkou s moka bonbony. Nakonec ji ještě poprášíme kakaem.