Změklé máslo nakrájíme na malé kousky, postupně přisypáváme 300g cukru a vanilkový cukr, pak utřeme. Zašleháme vejce a vmícháme polovinu nastrouhané kůry z pomeranče a citronu. Mouku promícháme s maizenou a kypřícím práškem, po lžících vmícháme do máslového krému. Těsto naplníme do vymazané a vysypané formy, pečeme asi hodinu na 175°C. Mezitím do malého kastrolu nalijeme pomerančovou a citronovou šťávu, přidáme všechnu zbylou citrusovou kůru, osladíme zbylými 100g cukru, povaříme a necháme vychladnout. Upečenou bábovku necháme zchladnout, její spodní stranu propícháme špejlí a přelijeme polovinou šťávy. Potom bábovku vyklopíme, druhou stranu také propícháme špejlí a přelijeme zbylou šťávou. Nakonec ji pocukrujeme a posypeme proužky pomerančové kůry.