Staňte se našimi fanoušky na:

Bábovka "Královna Margot"

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
107× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme olej, mléko, cukr, vajíčka a nahrubo nastrouhanou tyčinku Margot. Vše dobře zamícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy strouhankou (bábovka, srnčí hřbet nebo vyšší plech). Ve středně vyhřáté troubě pečeme zhruba 40 minut. Hotovou bábovku přelijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |11. května 2013
dělávám stejně , doporučuji Odpovědět
Konato |10. května 2013
Dobré. Odpovědět
meinita |10. května 2013
mňamka Odpovědět
suchohribek |8. května 2013
Cheesecake +5 Foto autorky Foto uživatelů Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji. Nahrát fotku Recept publikován 15.10.2012 Pracovní postup 1. Dortovou formu o průměru 23 centimetrů vymažu máslem a vyložím pečicím papírem. Potom nasypu sušenky do igelitového sáčku a válečkem je rozmačkám. Drobky nasypu do mísy, zaliju rozpuštěným máslem a dobře promíchám. Vláčnou hmotu rozprostřu do formy, rovnoměrně uhladím obrácenou lžící a dám na hodinu chladit do ledničky. 2. Vanilkovou tobolku podélně rozříznu, na silnějším konci přidržím a nožem z ní vyškrabu dřeň. 3. Vanilkovou dřeň, žervé a moučkový cukr vyšlehám v míse do hladkého krému. V jiné míse ušlehám šlehačku a vmíchám ji do krému ze žervé. Krém vliju na sušenkový základ a obrácenou lžící uhladím. Formu dám na noc do ledničky. 4. Půl hodiny před podáváním dortu vyndám formu z ledničky. Postavím ji na širší konzervu, uvolním boční stenu formy a stáhnu dolu. Pak odstraním dno formy i pečicí papír a dort přenesu na servírovací tác. Polovinu jahod s cukrem a lžící vody rozmixuju tyčovým mixérem a směs propasíruju přes síto. Dort ozdobím zbylými jahodami a na ně naliji jahodové pyré. A je hotovo. TIP - Cheesecake má samozřejmě desítky variant, jak a čím ho zdobit a plnit. Jahody dobře nahradí voňavé maliny nebo čerstvé borůvky. Ovoce můžete přidat i do těsta. Na ozdobu: Jahody 600g a cukr moučka 25g Odebrat z oblíbenýchTisknout receptKalorická kalkulačkaRecept publikován 15.10.2012 Vykrajovací formy TESCOMA DELÍ… Dětská lžička silikonová TESCO… Formička na včelí úlky TESCOMA… Diskuse k receptu Zobrazit všechny komentáře (15) +0 nika.faltova ten vypadá výborně :) 3.5.2013 +0 Marcela Česalová pěkné 3.5.2013 +0 Petra Pribylova vypada krasne 5.5.2013 +0 lidusak vypadá nádherně 6.5.2013 +0 cathymo to vypadá moc hezky 7.5.2013 +0 suchohribek Take bych si dala 8.5.2013 Autorka receptu Mešnářová K. Je autorkou 298 receptů Nesledovat autorku> 60 min Střední 39 Ingredience Cukr moučka 100 + 25 g Jahody 400 g Máslo 100 g Ostatní vanilková tobolka 1 ks Ostatní sýr typu žervé,např. Lučina 600 g Ostatní máslové sušenky 250 g Smetana ke šlehání 250 ml tak tu určitě vyzkouším:-) Odpovědět
Vladenka |6. května 2013
vyzkoušejte, je opravdu výborná. Taky jí dělám, voní po té margotce kokosem. Odpovědět
stanicka007 |6. května 2013
hned bych si dala kousek k snídani Odpovědět
najkuchtickalenka |5. května 2013
mnam Odpovědět
Petruna |5. května 2013
výborná Odpovědět
klara.boudova.3 |5. května 2013
nádhera Odpovědět
maka |4. května 2013
vypadá suprově Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!