Staňte se našimi fanoušky na:

Bábovka s hruškou

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bábovkovou formu vymažeme, vysypeme hrubou moukou a dáme rozpustit máslo. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Mouku promícháme s prosátým kypřícím práškem a cukrem. Přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce a těsto dobře promícháme. Do vymíchaného těsta zapracujeme rozpuštěné prochladlé máslo a nakonec nakrájené hrušky. Těsto vlijeme do připravené bábovkové formy a povrch urovnáme. Vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme 45 minut. Po vyjmutí z trouby necháme bábovku asi 5 minut ve formě a poté jí vyklopíme. Prochladlou bábovku pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lenny |12. července 2013
s hruškami mám ráda receptíky,díky Odpovědět
Jirka007|14. července 2013
s hruškou taky neznám, ale proč ne? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!