Staňte se našimi fanoušky na:

Bábovka se Studentskou pečetí a likérem

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Tuk, sůl, cukr a vanilkový cukr utřeme do hladké pěny, přidáme 2 lžíce mouky a postupně zašleháme 5 žloutků. Zbylou mouku s práškem do pečiva a maizenou, zamícháme do těsta a zároveň přidáváme po částech mléko a mandlový likér (případně tresť). Čokoládu rozlámeme na malé kousky a zapracujeme do těsta, nakonec přidáme sníh z bílků. Formu na bábovku vymažeme tukem a dobře vysypeme moukou nebo strouhankou, pak ji naplníme těstem. Pečeme 50-60 minut na 180°C. Upečenou bábovku necháme trochu vychladnout a opatrně ji vyklopíme z formy, hotovou pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!