Staňte se našimi fanoušky na:

Bábovka z buchtiček

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

BUCHTIČKY 1/2kg hladké mouky, sáček sušeného droždí, 50g krupicového cukru, špetka soli, lžička jemně strouhané citronové kůry, 2 žloutky, 70g másla, 300-350 ml mléka OBALENÍ 150g másla, 250g jemně strouhaných vlašských ořechů, 150g cukru krupice + máslo na formu Mouku promícháme s droždím, cukrem, solí i citronovou kůrou, přidájme žloutky, rozehřáté zchladlé máslo a vlažným mlékem zaděláme těsto. Poprášené moukou necháme pod utěrkou vykynout. Jak zdvojnásobí původní objem, odkrajujeme lžičkou menší kousky a každý hned smočíme ve zchladlém rozpuštěném másle a obalíme ve směsi strouhaných ořechů s cukrem. Takto upravené "buchtičky" vkládáme jeden vedle druhého do máslem vytřené bábovkové formy. Plníme jen do 2/3, protože při cca 20 minutovém dokynutí a pečení hodně nabyde. Vyhřejeme si troubu na 170°C, dáme dovnitř kastrůlek s horkou vodou a dokynutou bábovku, přikrytou alobalem (aby se ořechová drť na povrchu nepřipálila). Pečeme 35-40 minut, zkusíme špejlí jestli je hotová. Po vyndání z trouby bábovku necháme asi 20 minut "vydýchat" a teprve potom ji vyklopíme. Bábovka na pohled vypadá celistvě, ale snadno jde rozebrat na jednotlivé buchtičky. Vlašské ořechy můžeme při obalování podle chuti nahradit lískovými oříšky, mandlemi nebo mákem. Nakonec na talíři přidáme šodó nebo vanilkovou omáčku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ladislava.jankovska |11. srpna 2016
To zní úžasně, sbíhají se mi sliny. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!