Maso rozdělíme na 4 porce, dobře propracujeme, aby se důkladně propojilo a uděláme hamburgery cca 12 cm v průměru a 1 cm vysoké. Salát nakrájíme na jemné nudličky, rajčata a okurky na plátky a oloupanou cibuli na jemná kolečka. Hamburgery osolíme z obou stran a dáme na rozpálený gril. Pootočením o 45° vytvoříme viditelné mřížky grilování. Grilujeme dokud se neobjeví rudá šťáva na povrchu, pak hamburger otočíme a postup opakujeme na druhé straně. Přidáme na gril slaninu a pečeme dokřupava. Pak rozřízneme housku a necháme na grilu z vnitřní strany lehce opéct. Na grilovaný hamburger položíme sýr a necháme ho rozpustit. Na spodek housky položíme ledový salát, rajčata, okurky a cibuli. Hamburger položíme na zeleninu a přidáme křížem horkou slaninu. Nakonec horní část žemle opřeme o burger.