Potřebujeme : 5 vajec, vrchovatou lžičku badyánu (asi 6 hvězdiček), 3 lžíce sójové omáčky, lžíci červeného oleje (nebo lžíci oleje se špetkou chilli), vodu Vejce tvaříme natvrdo, ochladíme a opatrně sloupneme, abychom nepoškodili povrch bílku. Oloupaná vejce pak znovu (alespoň 20 minut) povaříme ve směsi vody, sójové omáčky, bydyánu a oleje. Během varu musí být vejce úplně ponořená v tekutině. Povrch bílku dostane hnědavou barvu, ale neprobarví se. Hotová vejce vyndáme a necháme okapat. Pak je rozkrájíme na čtvrtky až osminky a podáváme jako předkrm doplněný kapií, rajčaty a salátovými lístky. K tomu podáváme omáčku, v ní namáčíme kousky vajec (nebo je polijeme na talíři). Omáčka : 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce vody, špetka cukru, lžíce oleje, špetka zázvoru, 1 drobně usekaná menší cibule, stroužek česneku, 2 lžíce desertního vína, 1/2 lžičky škrobové moučky, 1 dl vývaru z kostky Omáčku připravíme smícháním všech surovin, směs pak povaříme za stálého míchání.