TĚSTO: Do mísy dáme droždí, zalijeme vlažnou vodou. Přimícháme trochu mouky a necháme vzejít. Pak přidáme olej, sůl, bylinky a tolik mouky, abychom uhnětli nelepivé těsto. Těsto posypeme moukou a překryjeme utěrkou a necháme u kamen vykynout. Po cca 45 minutách těsto prohněteme na původní velikost a necháme ještě 15 minut kynout. Pak těsto rozdělíme na 8 dílků. PLNĚNÍ A PEČENÍ: Sýr nakrájíme na 8 kousků o velikosti ukazováčku, každý kousek zabalíme nejprve do plátku šunky a pak do těsta. Připravené bagetky dáme na plech s pečícím papírem (já měla po ruce jen alobal), potřeme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 220° asi 20 minut. Konzumujeme teplé nebo studené - je to jedno. Já mám na fotce rozkrojené studené.