Vlašské ořechy, pistácie a lískové oříšky nasekáme na drobno, mletou skořici promícháme s moučkovým cukrem. Následně máslem vymažeme formu nebo pekáč, pokud možno o rozměrech 30×30 centimetrů. Na velikost formy rozválíme zhruba šest plátů listového těsta (listové těsto si před tím nožem rozdělíme na šest dílků). Naspod formy položíme plát připraveného listového těsta, který posypeme pětinou nasekané oříškové směsi, pětinou cukru se skořicí a zhruba dvaceti gramy nadrobno nasekaného másla. Poté přiložíme další plát listového těsta, který opět posypeme ořechovou směsí, cukrem se skořicí a kousky másla. Daný postup opakujeme až do vyčerpání surovin. Vzniklou baklavu vložíme na 45 minut do trouby rozehřáté na 200 °C. Po vytažení z trouby baklavu nožem rozdělíme zhruba na 40 porcí, které okamžitě pokapeme směsí z ohřátého medu smíchaného s pomerančovou a citronovou šťávou. Hotovou baklavu dáme minimálně na hodinu vychladit, poté již můžeme podávat.