Staňte se našimi fanoušky na:

Baklava

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
33× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky, vajec, soli a vlažné vody vypracujeme tužší těsto, rozdělíme jej na 30 dílů, přikryjeme a necháme 20 minut odpočinout.Pak všechny bochánky rozválíme a vytáhneme na velikost pekáče, v němž budeme baklavu péct. Jednotlivé pláty by měly být skoro průsvitné. Pekáč vymažeme máslem a zbytek másla rozehřejeme. Každý plát těsta pokropíme horkým máslem a skládáme jeden plát na druhý. Každý druhý posypeme umletými ořechy a mandlemi. Navrch přijde jeden plát těsta. Poté (za syrova) baklavu rozkrájíme horkým nožem na kosočtverce nebo na čtverce a ty pak úhlopříčně rozpůlíme na trojúhelníky. Každý kousek stejnoměrně zalijeme horkým máslem a dáme baklavu péci do předehřáté trouby na 200 ˚C a upečeme ji do zlata. Mezitím si svaříme sirup z vody, cukru, vanilkového cukru a citrónové šťávy, a když baklava trochu vychladne, zalijeme ji horkým sirupem, přikryjeme a necháme vsáknout všechen sirup. Pak teprve studenou podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

milmach |7. řijna 2013
dobré Odpovědět
Lucinka |22. srpna 2013
Ukládám :) Odpovědět
brnca |25. července 2013
to může být moc dobré :-) vyzkouším Odpovědět
Bohu |25. července 2013
1* ukládám, vyzkouším Odpovědět
janka.stankova.3 |22. července 2013
miluju je vyborna Odpovědět
dree |21. června 2013
vyzkoušáím Odpovědět
Martinka |25. května 2013
Mňam Odpovědět
lucikpucik |9. května 2013
určitě vyzkouším, dělala jsem ho v Armenské cukrárně Odpovědět
pajunc |19. dubna 2013
výborný dezert :-) Odpovědět
Bobina |1. dubna 2013
vypadá to složitě, ale vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!