Recept na cca 20 balíčků Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, 2 lžíce vlažného mléka a lžíci mouky. Promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 15 minut vzejít kvásek. Potom v míse zaděláme z mouky, kvásku, vejce, špetky soli a zbývajícího vlažného mléka tužší těsto, které dobře prohněteme. Překryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 3/4 hodiny vykynout. Maso a cibuli nasekáme najemno (nebo umeleme), opepříme a přimícháme do něj petrželku a vejce. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na slabou placku, kterou nakrájíme na obdélníčky asi 8x6cm. Na každý dáme trochu náplně, strany přeložíme a pevně přimáčkneme. Ze zbývajících odkrojků těsta nakrájíme tenké proužky, kterými ozdobně ovineme masové balíčky. Plech potřeme máslem, dáme na něj balíčky a necháme je ještě 10 minut nakynout. Potom je potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme asi 15 minut při střední teplotě dozlatova. Hotové necháme zchladnout a před podáváním je převážeme pažitkou.