Staňte se našimi fanoušky na:

Balíčky plněné uzeným masem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Recept na cca 20 balíčků Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, 2 lžíce vlažného mléka a lžíci mouky. Promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 15 minut vzejít kvásek. Potom v míse zaděláme z mouky, kvásku, vejce, špetky soli a zbývajícího vlažného mléka tužší těsto, které dobře prohněteme. Překryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 3/4 hodiny vykynout. Maso a cibuli nasekáme najemno (nebo umeleme), opepříme a přimícháme do něj petrželku a vejce. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na slabou placku, kterou nakrájíme na obdélníčky asi 8x6cm. Na každý dáme trochu náplně, strany přeložíme a pevně přimáčkneme. Ze zbývajících odkrojků těsta nakrájíme tenké proužky, kterými ozdobně ovineme masové balíčky. Plech potřeme máslem, dáme na něj balíčky a necháme je ještě 10 minut nakynout. Potom je potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme asi 15 minut při střední teplotě dozlatova. Hotové necháme zchladnout a před podáváním je převážeme pažitkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |1. řijna 2014
ano 1 Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
super Odpovědět
mochomůrka |4. července 2014
vypadá lákavě Odpovědět
Rena.KI |29. června 2014
1*** Odpovědět
Alma |19. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Hrabča |6. srpna 2013
1++++ Odpovědět
Teris19 |11. července 2013
zkusím :) Odpovědět
Semyaza |14. května 2013
super Odpovědět
Janka D. |24. března 2013
nádhera Odpovědět
ehm |4. ledna 2013
vyzkousim jako predkrm Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!