TĚSTO: 50g másla,180g hladké mouky(případně polohrubé),2x na špičku nože prdopeč, 5 vajec NÁPLŇ: 500g netučného tvarohu, dřeň 1 vanilkového lusku (nebo bal. vanilk.cukru), 50g cukru krupice, 1 kelímek smetanového krému s vanilkovou příchutí, 4 listy bílé želatiny, 1 kelímek smetany, vanilkový cukr, 350g kompotovaných kyselejších třešní (váha po odkapání), 1/8 l třešňové šťávy, 1 vrchovatou lžíci solamylu V malém hrnci přivedeme k varu 1/4 l vody a tuk. Hrnec sejmeme z plamene a do vody vsypeme najednou všechnu mouku. Hrnec znovu dáme na plotnu, na mírném ohni vytvoříme za stálého míchání hladké těsto, které zanechává na dně tenký bílý film (odpalované těsto). Horké těsto vložíme do misky, postupně do něj zapracováváme vejce. Těsto se musí lesknout, nesmí být příliš měkké. Do vychladlého těsta zapracujeme prdopeč. Těstem naplníme zdobící sáček s velkou hvězdicovou koncovkou. Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme 6 cm dlouhé proužky těsta. Pečeme 25 minut při 200° (horkovzduch 180°, plyn stupeň 3). Ještě horké banánky rozkrojíme (nebo raději rozstřihneme) a teprve pak necháme vychladnout. Mezitím rozmícháme v třešňové šťávě solamyl a přidáme třešně. Smícháme tvaroh, vanilkovou dřeň a smetanový krém. Namočíme želatinu a připravíme ji dle návodu, necháme zchladnout a vmícháme do tvarohu. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a smícháme s tvarohovou směsí. Vše necháme vychladit v ledničce. Banánky plníme krátce před podáváním zhoustlými třešněmi a tvarohovým krémem.