Staňte se našimi fanoušky na:

Banánová bábovka aneb jak se zbavit banánů

Autor receptu: mexik281 (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na začátek bych chtěla upozornit, že těsta je pomerně hodně a v troubě vždy dost nabude a po vyndání klesne, ale bábovka se mi nikdy nesrazila, je to tím jak jsou ty banány hutné, tak se nelekněte! Mám většinou jednu bábovku velkou a pár muffinů, nebo dvě menší bábovky. Ale je to skvělý recept na likvidaci přezrálých banánů, které už nikdo nechce jíst ;o) Ale dá se upéct i z těch nepřezrálých :o) 1) Připravíme si formu a zapneme troubu na 180 °C. 2) Banány rozmačkáme vydličkou nebo rozmixujeme ponorným mixérem a pokapeme citronovou šťávou, oni alespoň tolik neztmavnou, a zamícháme. 3) Vyšleháme moučkový cukr a žloutky do pěny. 4) postupně začneme přidávat mouku promísenou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, Heru, rozmačkané banány a špetku soli. Suroviny přidáváme po troškách na střídačku, těsto je poměrně hutné, ale neřeďte ho ničím. 5) Ručně vmícháme sníh ze 4 bílků a těsto nám zřídne na ideální konzistenci. 6) Těsto nalijeme do formy, dle velikosti formy chce nechat dostatek místa od horního okraje, případně raději dát pod bábovkovou formu plech, kdyby přece jen přeteklo. Bábovka se peče docela dlouho, je třeba zkoušet špejlí. Přeji dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

krups|17. června 2014
vypadá dobře, ukládám Odpovědět
Pavlici|17. května 2013
to vypadá dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!