Troubu předehřejte na 180°C. Vymažte máslem čtvercovou formu 19 x 19 cm (lze nahradit dortovou formou o průměru 21-22 cm). Vyložte ji pečicím papírem (na dno čtverec, kolem okrajů široký pásek), díky máslu bude papír pěkně držet. Ručním šlehačem šlehejte máslo, cukr a vanilkový extrakt, až bude směs hladká a lesklá. Přidejte vejce jedno po druhém, každé zašlehejte. Lžící zlehka v míchejte zakysanou smetanu (3/4 hrnku - 190 ml) a rozmačkané banány. Navrch prosejte mouku se sodou a jemně vmíchejte. Přendejte těsto do formy a povrch uhlaďte. Pečte 50-60 minut nebo až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Vyjměte a nechte 5 minut chladnout ve formě. Pak vyjměte z formy a nechte chladnout na mřížce. Na polevu zahřívejte nalámanou bílou čokoládu a zakysanou smetanu (1/4 hrnku - 60 ml) nad horkou vodní lázní. Míchejte cca 3 minuty, až se čokoláda rozpustí a poleva bude hladká.Sejměte ze zdroje tepla a nechte 10 minut odpočívat, až trochu zhoustne. Přelijte buchtu. Nejlepší je teplá. Něco navíc: Buchtu lze připravit den předem - bez polevy. Uchovejte ji při pokojové teplotě uzavřenou v nádobě bez přístupu vzduchu. Druhý den ji ohřejte v mikrovlnce v programu na rozmrazování (30% výkon) 4-6 minut. Přelijte polevou a podávejte.